Молоді науковці, аспіранти та студенти кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії впродовж 2017-2021 р. були активними учасниками міжнародних науково-дослідних проєктів, грантів та експедицій, пов’язаних з дослідженнями палеогеографічних, палеонтологічних, геологічних, геоморфологічних, геоархеологічних, карстологічних та комплексних пам’яток.

Індивідуальні гранти (стипендії) на наукове стажування в Україні та закордоном

З 20 липня по 1 серпня 2017 р. колектив студентів географічного факультету проходили наукове стажування в рамках спільних українсько-польських досліджень за темою «Дослідження викопної фауни і реконструкції змін природного середовища у неогені та плейстоцені Польщі та України» під керівництвом проф. кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Богдана Рідуша: Шавранський Василь, студент 4 курсу, Понич Віта, Соломенко Данііл, Басараба Ярослав, Кожухар Надія, Сакаль Ірина (Смолень, Біснік (Польща).

З документом, що підтверджує участь студентів в спільних українсько-польських дослідженнях:

  1. можна ознайомитися ТУТ (Файл 1)
Наукове стажування студентів географічного факультету, 2017 р.

Участь у міжнародній експедиції в рамках спільних українсько-польських досліджень

Аспірант кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Олесь Рідуш проходив з 7 по 13 жовтня 2019 р. та з 10 по 16 листопада 2019 р. проходив наукове стажування в рамках проєкту 09-AUF, ACTIVNEIGE «Снігові лавини в Румунських та Українських Східних Карпатах» (фінансування Університетською Франкофонською Агенцією (AUF) під керівництвом  Університету Бабеш Боляй (Клуж-Напока, Румунія) у партнерстві з Університетом Нанта (Нант, Франція).

З документами, що підтверджує участь Рідуша О. в науковому стажуванні в рамках проєкту:

  1. можна ознайомитися ТУТ (Файл 2);
  2. можна ознайомитися ТУТ (Файл 3)

Асистентка кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Яна Поп’юк з 5 по 9 жовтня 2021 р. в рамках грантової підтримки глобальної дослідницької мережі PAGES глобальної наукової програми сталого розвитку  Future Earth для молодих вчених проходила наукове стажування на 4-му міжнародному воркшопі з регіональної кліматичної динаміки «Карпатсько-Балканський палеонауковий воркшоп 2021  (CBPW2021)» (Кирлібаба, Румунія).

З документами, що підтверджує участь Поп’юк Я. в науковому стажуванні в рамках проєкту:

  1. можна ознайомитися ТУТ (Файл 4);
  2. можна ознайомитися ТУТ (Файл 5)

Участь у міжнародних проєктах та грантах

З 7 по 11 травня 2018 р. Яна Поп’юк аспірантка кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії (зараз – асистентка цієї ж кафедри) у рамках проєкту INQUA 1606P «Ховрахи на марші: поширення і видоутворення протягом квартеру в Циркум-Понтичному регіоні та його околицях» взяла участь у міжнародному воркшопі «Історія ховрахів: 3 роки досліджень географічних бар’єрів, поширення та видоутворення в четвертинному періоді в Циркум-Понтичному регіоні та його околицях» (Будапешт, Угорщина)

  1. з документом можна ознайомитися ТУТ (Файл 6).

Детальніше про проєкт можна дізнатись за покликанням.

В серпні 2020 р. Яна Поп’юк аспірантка кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії (зараз – асистентка цієї ж кафедри) брала участь у міжнародному проєкті «Палеосайти Подніпров’я в контексті розвитку місцевих музеїв», метою якого була спільна польова робота та навчання аспірантів та співробітників місцевих музеїв, читання популярних лекцій, виявлення скам’янілостей кайнозойських ссавців із музейних колекцій (грант Палеонтологічного товариства США, 2020 р.).

Детальніше про проєкт можна дізнатись за покликанням.

В музеї “Історія Градижська”, 2020 р.

Учасники проєкту «Палеосайти Подніпров’я в контексті розвитку місцевих музеїв»

В період з 2019 р. по 2021 р. асистентка кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії бере участь у міжнародних дослідженнях багатошарової верхньопалеолітичної стоянки Дорошівці ІІІ в рамках проєкту «Середовище та культура граветських та епіграветських збирачів та мисливців в Середньому Подністров’ї», 2018/31/B/HS3/03125 (грант Національного наукового центру Польщі (2019-2022 рр.).

Детальніше про проєкт можна дізнатись за покликанням.

Учасники міжнародної експедиції з дослідження верхньопалеолітичної стоянки Дорошівці ІІІ, 2021 р.

В рамках проєкту «Середовище та культура граветських та епіграветських збирачів та мисливців в Середньому Подністров’ї»