Парадоксально, що в жанрі, яким тою чи іншою мірою володіє кожна людина, майстрів можна перерахувати на пальцях однієї руки.

Ларрі Кінг, Опра Вінфрі, Девід Леттерман, Джеймс Ліптон, Еллен Дедженерес, Джиммі Феллон вважаються взірцями ведення діалогу.

Інтерв’ю – це єдиний жанр, де наявність одного-єдиного джерела інформації припустима і безальтернативна.

Етика роботи з інтерв’юйованим така ж, як і етика роботи з джерелами. Обираючи людину, думають перш за все про тему і формат кінцевого матеріалу.

«Журналіст мусить критично оцінювати джерела інформації. Варто замислюватися над питанням: «Які мотиви, які інтереси переслідує джерело?». Якщо джерело має особисті мотиви, необхідно особливо ретельно перевіряти його інформацію. Журналіст не повинен бути інструментом здійснення намірів джерела. Своєю чергою журналіст повинен бути максимально чесним зі своїм джерелом. Слід повідомити, де і в якому вигляді ви маєте намір використовувати надані вам відомості», – говориться у підручнику «Журналістська етика» Валерія Іванова і Володимира Сердюка.

.

Буковинський палеонтолог Богдан Рідуш знаходить рештки тварин, яким декілька мільйонів років

Науковець Богдан Рідуш понад 20 років досліджує рештки тварин на Буковині та за її межами. Він викладає у Чернівецькому національному університеті. За його словами, разом із студентами він знайшов щелепу мамонта. Втім це не найстарші його знахідки. Рідуш каже, що на території Одеси знаходив залишки тварин, яким було понад 3 мільйонів років. Зараз він досліджує найдавніші місця розкопок області та визначає, хто жив на цій території мільйони років тому.

.

Двоє викладачів Чернівецького університету створили YouTube-канал про науку

Викладачі Чернівецького національного університету Дарія Холявчук та Сергій Кирилюк створили YouTube-канал «Цілком природно». Там розповідають про географію, кліматологію та інші природничі науки. Для відео вивчають наукові публікації. У такий спосіб хочуть популяризувати науку та створювати україномовний контент.

.

Професор ЧНУ ім. Ю. Федьковича Богдан Рідуш зібрав рештки допечерних ведмедів

У льодовиковий період клімат на Буковині був подібним до того, що характерний сучасній Якутії. Тут водилися мамонти, носороги, бізони та гігантські Олені. Професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Богдан Рідуш з’ясував це завдяки дослідженню печер на території нашого регіону та всієї України.

.